Behandelingen

Behandelingen

Combinatie opstellingen & lichaamswerk consult 1, 5 uur

De hulpvraag of fysieke klacht wordt in een zogeheten opstelling geplaatst en gekeken hoe deze zich verhoudt tot de gedragspatronen, achtergrond of gezin van herkomst van cliënt.
Vaak kan de klacht opgesplitst worden in 1 of meer subdelen en komt er een impactvolle gebeurtenis uit de jeugd of familiegeschiedenis naar voren geschoven.
Dit kan diepgaand inzichten opleveren en/ of het vrijkomen van emoties, zelfs als er van de geschiedenis weinig bekend is. Dan wordt de opstelling meer abstract ingericht en minder gericht op specifieke personen of gebeurtenissen. Afsluitend wordt het consult afgerond met een lichaamsgerichte behandeling.


Shiatsu therapie

Vergoeding mogelijk
Shiatsu is een oosterse, manuele behandelvorm waarbij op een ontspannen wijze afwisselend ritmisch en meer statisch op het lichaam gewerkt wordt.
Gebruikmakend van verschillende handdelen en het lichaamsgewicht wordt druk uitgeoefend op specifieke lichaamspunten (tsubo’s) en banen (meridianen).


Massage therapie

Vergoeding mogelijk
Door middel van kneding, wrijving met olie en behandeling met specifiekere handgrepen worden (onder)huid, spieren en aanhechtingen van spieren behandeld. Doel is om direct of via neuro-reflectoire weg klachten te behandelen van spieren of orgaansystemen. Iemands hulpvraag of klacht bepaalt welke lichaamsdelen behandeld gaan worden.


Voetreflex therapie

Vergoeding mogelijk
Hierbij worden met een speciale duimdruktechniek impulsen gegeven aan zgn. reflexpunten op de voeten. Deze punten corresponderen op reflectoire wijze met klier-, spier-, zenuw- en orgaanweefsel elders in het lichaam en het behandelen ervan heeft een positieve stimulerende werking. De behandeling heeft op de voet zelf een verzorgend en ontspannend effect.


Guasha

Guasha is een Chinese therapie die vrij vertaald ‘schrapen van het slib’ betekent. Op de ingeoliede huid wordt daarbij met een bao yü (schraper) gewerkt. De behandeling voert, afhankelijk van de klacht, over meridianen, blokkades en reflexzones over het gehele lichaam. Op plekken met blokkades kan in de huid een rode kleuring (sha) ontstaan welke in enkele dagen ook weer wegtrekt.


Technieken craniosacraal therapie & haptonomie, bindweefselmassage

Ons lijf is opgebouwd uit verschillende vormen van bindweefsel. Het is als een elastisch web dat zorgt voor alle lichamelijke samenhangen, het beschermt en geeft steun. Souplesse in dit weefsel is belangrijk, want bij verstoringen ontstaan vroeg of laat klachten. Met de zachte, uitnodigende technieken uit de craniosacraal therapie en haptonomie wordt gewerkt aan uw lichaamsritme & bewustzijn, de ademhaling en de lichaamsvliezen (fascies). Het is een zeer ontspannende lichaamservaring.