Behandelingen

Behandelingen

Familie opstelling consult 1, 5 uur

De hulpvraag of fysieke klacht wordt in een zogeheten familie-opstelling geplaatst en gekeken hoe deze zich verhoudt tot de gedragspatronen, achtergrond of gezin van herkomst van cliënt.

Vaak kan de klacht opgesplitst worden in 1 of meer subdelen en komt er een impactvolle gebeurtenis uit de jeugd of familiegeschiedenis naar voren geschoven.

Dit kan diepgaand inzichten opleveren en/ of het vrijkomen van emoties, zelfs als er van de geschiedenis weinig bekend is. Dan wordt de opstelling meer abstract ingericht en minder gericht op specifieke personen of gebeurtenissen.


Shiatsu

Shiatsu is een oosterse, manuele behandelvorm waarbij op een ontspannen wijze afwisselend ritmisch en meer statisch op het lichaam gewerkt wordt.
Gebruikmakend van verschillende handdelen en het lichaamsgewicht wordt druk uitgeoefend op specifieke lichaamspunten (tsubo’s) en banen (meridianen).
De behandeling kan over soepelzittende kleding heen gegeven worden.


Voetreflex therapie

Hierbij worden met een speciale duimdruktechniek impulsen gegeven aan zgn. reflexpunten op de voeten. Deze punten corresponderen op reflectoire wijze met klier-, spier-, zenuw- en orgaanweefsel elders in het lichaam en het behandelen ervan heeft een positieve stimulerende werking. De behandeling heeft op de voet zelf een verzorgend en ontspannend effect.


Ademsessie

Informatie volgt.