Behandelingen

Shiatsu therapie
Vergoeding mogelijk
Shiatsu is een oosterse, manuele behandelvorm waarbij op een ontspannen wijze afwisselend ritmisch en meer statisch op het lichaam gewerkt wordt.
Gebruikmakend van verschillende handdelen en het lichaamsgewicht wordt druk uitgeoefend op specifieke lichaamspunten (tsubo’s) en banen (meridianen).

 

Massage therapie
Vergoeding mogelijk
Door middel van kneding, wrijving met olie en behandeling met specifiekere handgrepen worden (onder)huid, spieren en aanhechtingen van spieren behandeld. Doel is om direct of via neuro-reflectoire weg klachten te behandelen van spieren of orgaansystemen. Iemands hulpvraag of klacht bepaalt welke lichaamsdelen behandeld gaan worden.

 

Voetreflex therapie
Vergoeding mogelijk
Hierbij worden met een speciale duimdruktechniek impulsen gegeven aan zgn. reflexpunten op de voeten. Deze punten corresponderen op reflectoire wijze met klier-, spier-, zenuw- en orgaanweefsel elders in het lichaam en het behandelen ervan heeft een positieve stimulerende werking. De behandeling heeft op de voet zelf een verzorgend en ontspannend effect.

 

Guasha
Guasha is een Chinese therapie die vrij vertaald ‘schrapen van het slib’ betekent. Op de ingeoliede huid wordt daarbij met een bao yü (schraper) gewerkt. De behandeling voert, afhankelijk van de klacht, over meridianen, blokkades en reflexzones over het gehele lichaam. Op plekken met blokkades kan in de huid een rode kleuring (sha) ontstaan welke in enkele dagen ook weer wegtrekt.

 

Technieken craniosacraal therapie & haptonomie
Ons lijf is opgebouwd uit verschillende vormen van bindweefsel. Het is als een elastisch web dat zorgt voor alle lichamelijke samenhangen, het beschermt en geeft steun. Souplesse in dit weefsel is belangrijk, want bij verstoringen ontstaan vroeg of laat klachten. Met de zachte, uitnodigende technieken uit de craniosacraal therapie en haptonomie wordt gewerkt aan uw lichaamsritme & bewustzijn, de ademhaling en de lichaamsvliezen (fascies). Het is een zeer ontspannende lichaamservaring.